Werkwijze afvallen

Werkwijze van het afvallen volgens de ‘de opening’ manier met blijvend resultaat.

Diëten, sporten en preparaten slikken geven geen blijvend resultaat indien er niet mentaal aan de slag wordt gegaan met afvallen. Het onderkennen van het nut van het overgewicht is per individu verschillende en naar deze reden moet worden gezocht. We doen dit in de vorm van gesprekken in onze praktijk of door middel van een wandeling in de natuur.

We komen altijd achter het nut van het overgewicht en dan gaan we samen daarmee aan de slag. Ook krijgt u tijdens de gesprekken veel informatie over voeding, (biologisch, eco, puur en eerlijk, scharrel, fairtrade, enz)  e-nummers en eet gewoonten.

De werkwijze voor het afvallen geschied door middel van coaching en is altijd individueel.
Soms hebben we zelfs dagelijks contact, al naar gelang de noodzaak om patronen te doorbreken. Daarna is de intensiteit weer wat lager net zolang tot u in uw streefmaat zit. In plaats van streefgewicht spreken wij liever van de streefmaat omdat overgewicht loslaten niet altijd gelijk opgaat met slanker worden. Dit komt omdat soms de spieren en botten steviger worden zonder dat het het figuur aantast. Dit wordt dan vaak veroorzaakt door gezondere voeding, het eten van voeding die bij u hoort of het aannemen van een andere lichaamshouding. U past dan weer prima in kleding van een maat minder maar uw weegschaal geeft dan aan dat er pas  een kilo af is. Dit frustreert omdat het niet gaan om gewicht maar om lichaamsomvang en de maat van uw kleding.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *