Achtergrond van het afvallen

De achtergrond van het afvallen is ontstaan uit pure interesse in onze eigen mogelijkheden

achtergrond van het afvallen
Door mijn hulp aan cliënten met burn-out en mijn eigen overgewicht ben ik gaan zoeken naar de rol van overgewicht. Net als ik waren mijn cliënten vaak bezig met hun over- of ondergewicht en ondanks de vele pogingen veranderde er niets blijvend.

Zo is mijn aandacht getrokken en ben ik alle gaan onderzoeken over voeding. Waar het vandaan komt wat er mee gebeurt voordat het op ons bord ligt. Ook heb ik onderzocht wat voeding met ons doet. Waarom past de ene voeding nu beter bij je dan de andere en waarom vindt je op bepaalde momenten bepaald voedsel erg lekker en op andere momenten weer niet.

Ook wat doen e-nummers in onze voeding en wat schrijven organisaties hierover. Maar vooral waarom zijn e-nummers toegevoegd aan onze voeding. Het ervaren wat bijvoorbeeld e621 (Vetsin of mononatriumglutaminaat of MSG) met je doet is briljant met zeer ver strekkende gevolgen.

Deze zoektocht heeft mij uiteindelijk gebracht bij de mind waarin alles gebeurt en bepaald wordt als het over voeding en overgewicht gaat. Deze ontdekking zorgde ervoor dat ik mensen met overgewicht op dezelfde wijze kon begeleiden als met een burn-out. Het overgewicht zit er met een reden en aan deze reden is te werken. Als deze reden is doorbroken valt de persoon vanzelf af zonder dat deze wezenlijk andere keuzes maakt in zijn voeding. Alleen de mindset is anders en dat zorgt telkens weer voor een blijvende verandering in de kledingmaat. Dit onderzoek heeft toe geleid naar de enorme onbenut potentie van ons in alle facetten van ons leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *